fredag 26

idag blev de en sväng till skövde för att kolla på en utställning av en bildlärare vi har ..  ja vet inte riktigt vad jag ska säga om den.    sedan åkte jag , petra ,johanna och elin till Jula huset för att kolla på arbetsbyxer ...  alla hittade så klart byxer förutom jag (det fanns inte i min storlek).. 

på kvällen sedan drog man till Sara och Malin där vi satt till en början hos sara och drack lite vin och målade fula saker på hennes "tavla".  sedan då vi blivit lite runda om fötterna och sara bestämt sig för vilka skor hon skulle ta drog vi till Stadt ..  hahah vi var la bland de första mäniskorna som var där till en början, men folket stömade sedan in och det blev knökat..  blev sedan lite för många drinkar och jag mins typ inte hälften av kvällen . (inte så roligt )..  
24 sep

Idag har man varit i skolan på morgonen , sedan blev de fika och shopping med Malin , johanna och någon mer människa som jag inte uppfattade namnet på .  
köpte bla  Jeans, tröja , halsduk, t-shurtar, jacka, strömpor mm ..  allt som var behövlit nu när pappan min krympt mina kläder i tvätten
Attans

Idag gick en av mina formar sönder till mina ljuslyktor ..  "snyft"   så nu måsste man göra en ny , inte lika roligt , men denna gången ska jag fan göra en 5 stycken på en och samma gång så man har några i reserv.   så än så länge så har jag bara en kvar och de är den dåliga av dem ..  typiskt ..  vad mer ska hända denna dag .  drejningen gick åt skogen och jutningen gick skit eftersom massan bara rann igenom formen och ut på golvet ..  denna dag har bara vart tråkig och besvärligt .. hoppas att morgondagen blir bättre ..

Nu kommer de dock ta längre tid med beställmningarna på ljuslyktorna 
 mmhh

prag

skrev ett inlägg om prag i fredags som helt har kommit bort av någon konstig anledning och jag orkar inte skriva om de .. tack och låv finns alla bilder kvar så lägger bara ut dem .. 

kan ju även säga att det är helt ortoligt fint i Prag, och jag hade jävligt roligt och skulle mer än gjärna göra om det
.här hamnade vi på en marknad med mat och konstiga klädergalen kvinna i tunelbanandet smaka äpplehittade en nattklubb i en källare då jag skulle gå på wcså ser de utglasbruketpingviner som lyser vin vin vinhär är en gigantisk bäbis . eller ja det fanns tre , men valde att smeka den med finast bakhär dricker vi vin på en vinodling där man kan se hela praginne i den stora kyrkan ... helt obeskrivligt storden göööör stoooora kyrkan , helt otroligt fintror de var skådespelare , en log åt mig på väg upp till en kyrkapå väg ner till tunnelbanan27 grader och en tequila sunrise svalkade gotten kyrkogård med 9 lager av männsiksor som ligger på varandra med gravstenar som står höller om bölleromgtror jaöl 15 krvad ska man säga?fins en hel del uteliggare i stadenfulaste mopedbilen i Praghär är båt-hotellet vi bodde påpå bussen i berlin en snabbsvängpå en bro i danmarkett stopp innan kvällen i Danmark
21 september

Idag har jag äntligen kommit någonstans med mitt projekt ..  har skavt ut hela burken och ska nu bara rätta till sidorna och sedan påbörja mitt mönster som ska bli på ..  hihih   . tänkte jag skulle lägga upp en bild på hela processen  så fort jag gör något .
 burk
Fredag 18

 Idag sket jag i att gå på tekningen och begav mig till skolan istället för att påbörja mitt projektarbete..  tanken var att jag skulle vara i skolen en liten stund  under förmidagen och åka hem vid lunchen , men då jag kollade på klockan var hon plötsligt 16:00  och igentligen slutar jag vid en 11:30 vid en normal fredag .
men fick som sagt välldigt mycket gjort ..  blir bilder på detta sedan ...


senare under dagen har jag förberett mig för morgondagen då jag ska ta upp mina fiskar i dammen för att "förvara" dem på ett säkert ställe under vintern

PRAG

idag beger jag mig mot prag. har precis packat ner de sissta i väskan och nu är jag redo att ge mig av ..  kommer hem under nästa onsdag och då ska jag minsann lägga upp massa foton här på bloggen.
Måndagen 7 sep

Idag blev de en snabbsväng till Vara med klassen för att kolla på Ingers utställning i biblan. Inger är en av mina föredetta lärare och hon hade låvat oss att ge en privat rundtur.  hon kallade utställningens  för: gömmor viket man kanske inte resonerar till i första taget men det gav sig efter ett tag då man börjat kolla lite extra på föremålen. 
Efter utställningen drog vi hem till inger  där vi blev bjudna på fika och jag spillde ut en hel kopp med kaffe över ingers bordsduk (jippi turen är med mig "nooooot"). 
vi fick även en liten rundtur i hennes verkstad och hem i Ljung?,   efter rundturen och fikat begav vi oss hemåt för att börja packa väskan tills morgondagen, (måsste bara säga att kent ="lärare"  är en usel bilförare som fick både mig å Vera att bli åksjuka efter bara några få kilometer.)

Imorgon bär det av till Prag med klassen, något som ska bli väldigt spännande. resan börjar klockan 10:50 med buss. fan att åka buss med pensionärer så långt kan nog inte vara höjdpunkten med resan , men vem vet, det återstår att se imorgon. ska vara uppe länge idag så jag kan sova mycket på vägen ner hehehehe.


Fredag

Dagen började med akvarellmålning (otroligt tråkigt, fast roligt sällskap). 
efter att ha slutat vid en 12 åkte jag hem och satte mig vid svenska spel , där jag spelade lite bingo och vann för första gången en lite större sömma än 16 kr,  jag vann  jag  277 kr (woho). nu är det då bara potten man ska ta hem som jusst nu är uppe i ca 30 000 kr.
ONSDAG

i onsdags var jag malin och johanna i jönköping för att träffa sandra och gå en sväng på Ikea.  det var mycket roligt att träffa lilla sandra som man inte gjort på ett tag.  blev lite inhandlat så som lite "förvarings-låder", galjar, cd fodral, lampor mm .. vi var även en sväng på Media markt där vi alla köpte en box med filmer. heheh .
IKEA jönköping
1 sep

Idag har man äntligen kommit igång i skolan, fick tummen ur och började göra koppar..  ville att alla skulle se lika dana ut men de visade sig bli ett rent misslyckande, men övning ger fördighet .  utav ca 30 koppar blev la 3 lika dana , (hahah jag måsste öva mer) ....
Efter skolan satte jag mig lite vid datorn och kollade facebooken där inget hade hänt. 
sedan blev de lite playstation spelande av "Little Big Planet" ,  ( mycket roligare att vara två då man kör de). 
Har därför beställt en till kontroll och en ny HDMI kabel så man kan spela två och få ut det bästa ur bilden på playstationet.

Imorgon blir de en sväng till Jönköping  med malin , för att gå på IKEA och hälsa på våra älskade höns (sandra & Britta?.)

 Little Big Planet