12-13-14/12

var hundvackt hela helgen åt min morbrors hund.  lite roligt sådär ..   första dagen då jag går ut och går möter jag två älgar .  pratandes med linda i mobil hinner jag precis lyfta upp huvudet och få syn på dem.  panik som jag får vänder jag håll och börjar springa , (tack och låv är hunden en föredetta draghund och hjälper mig med farten så jag kom ifrån dem ..  så rädd som jag var då har jag då aldrig varit ..  
de andra dagarna spenderade jag i min morbrors tjejs keramikverkstad och försökte få något gjort . ( inget som jag lyckades med)  ..   var dock lite ensamt att vara där i de tre dagarna men jag överlevde .
söndagen 21

vaknar upp utav att pappa väcker mig på morgonen å säger att vi ska åka till farmor och farfars skog och hugga ner en jul gran ..    jag gick upp to på mig , åt mm och sedan begav vi oss till skogen där vi tillslut efter en timmas sökande hittade en gran vi tog ..    
vi åkte sedan hem till farmor och farfar som bjöd på nyponsoppa (hehe)  och farmors hemmagjorda skorpor .  mycket gott .  
 
lördagen 20

var med sandra malin , johan och gustav.. vi planerade lite inför nyår och kollade på film ..   en liten myskväll med chips och Loka vatten . heheheh
fredagen 19

hela som sagt morgonen spenderade jag i soffan och försökte sova bort min baksmälla . klockan 21:30 ringer linda och ber mig komma till gabriells , vilket jag gör..  är där i ca 2 timmar eller nått...   Mycket mycket roligt att se henne nu innan jul. jobbigaste var det att försöka komma upp från soffan och ta sig till gabriells ..  huvudet bara bultade
torsdag-fredag 18-19/12

julfest med skolan och området.

klockan 18:30 började vi förfesta i skolan smått tog en öl och begedde oss till svenska hem där festen skulle vara.  
mellan 20:00-21:30 åt vi julbord med en efterätt av godis och kaffe hahaha..
21:30-01:00 dansade vi och stod i baren . 
mellan 01:00-05:00 var vi på skolan där vi körde lite efterfest eftersom svenska hem var tvungen och stänga ner lokalen.
05:00-06:00 råkade stänga ute oss från skolan och jag fick stå kvar till klockan 06:00 då min tagg funkade till dörrporten. 
träffade även min morfar utanför som letade efter nina . 
06:00-07:00 morfar körde hem nina och mig . 

Utvärdering:   en mycket rolig kväll som man inte kommer att glömma ,  ser fram imot nästa. 
finns aldeles för mycket att säga om kvällen och det är mycket som jag skulle kunna skriva som vissa andra skulle strypa mig för om jag skrev så lämnar det som de är  
6-7 december

nu har det varit julmarknad ,   min klass och jag har gjort iårdning för att sälja keramik . något som gick bättre än förväntat .. vi sålde både privat och för  klasskassan för att samla in pengar till Japan dit vi kanske beger oss nästa år..  det har varit en hård vecka med mycket arbete . vi skulle bygga en ugn för att bränna i ,utomhus under marknadens gång och gjort klara saker som vi skulle bränna,  de nybrända sakerna gick även hem bland "kunderna"..
Folket på marknaden hade ett större intresse av keramik än vi hade trott.
vi förssökte även sälja glögg och sånnt , men vi hade dock inte fått någon förvarning om att det skulle stå små barn och dela ut de gratis så det blev en förlust (  och då menar jag glöggen)... 

haha jag fick massa saker sålda och det blev en hel del pengar till julklappar =)